Gezien mijn schoonzusje haar laptop over de haag heeft gegooid en het bloggen definitief vaarwel heeft gezegd, heb ik maar beslist om het van haar over te nemen, anders blijft het zo vreselijk stil in blogland.

Intussen weten de meesten van jullie wel het antwoord op de vraag ‚losing weight or losing my mind’. Voor diegene die het nog niet weten: ze heeft vooral kilo’s verloren. Over haar mind ga ik me niet uitspreken 🙂

Omdat het resultaat intussen bekend en dus bijgevolg niet meer spannend is, gaan we de blog ook maar meteen omdopen naar „body beauty balance and beyond”. Ik geef toe niet de meest originele en creatieve keuze maar wel gemakkelijk en goed voor de naambekendheid van mijn webshop, want daar is blijkbaar nog wat werk aan de winkel.

En als ik vandaag moet kiezen tussen body, beauty, balance en beyond dan pik ik er „Beauty” uit. Want wat is schoonheid eigenlijk?

Heeft het iets te maken met hoe stevig je borsten zijn op een schaal van 0 tot 10? Is het de sixpack van de Coca-Cola-light man? Zit het hem in zwoele lippen en wulps krullende haren? Ik hoop in elk geval niet op het laatste want bij mij is er geen krul in te krijgen die het langer dan 30 minuten volhoudt om krul te zijn. En dat is dan nog in het beste geval: bij mistig weer is het krulrecord ongeveer 5 minuten! Met zwoele lippen ben ik ook al niet gezegend en een wespentaille hoort volgens mijn schoonzusje én zoals het woord zelf zegt, bij een wesp en niet bij een vrouw van vlees en bloed die volop in het leven staat en van elke dag geniet! Ik ben het volop en dik met haar eens. Op stiletto’s ga je me ook nooit zien want ik breek gegarandeerd mijn enkel voor ik 15 stappen heb gezet. Mocht er dus een vak bestaan “voldoen aan het door de reclame opgelegde schoonheidsideaal”, dan had ik nu zeker een herexamen en daarnaast ook een grote buis voor „ladylike’ gedrag. Ik zit het liefst op de grond in een soort kleermakerszit, gooi overal als het maar even kan mijn schoenen uit en durf in een onbewaakt moment ‚en plein public’ ongeneerd mijn deostick bovenhalen uit mijn stoffen handgemaakt bontgekleurd tasje uit Peru. Maar ik heb wel altijd mijn tube lipgloss bij. 😉 Dat dan weer wel.

Waarom ik dan als niet-zo-geslaagd-fotomodel uitgerekend een blog over oa. „Beauty” wil schrijven? Omdat ik geloof dat schoonheid niets te maken heeft met het bovenstaande en met de foto’s die je op de cover van modebladen ziet. Vorige week kwamen er op mijn Facebook heel veel foto’s voorbij van echte mensen, van samenhorigheid, van warmte en verbondenheid. Dat is voor mij schoonheid: die puurheid en die authenticiteit. Ik kon hun lach bijna horen. Dat maakt voor mij mensen mooi. De glimlach op hun gezichten, de stralende aanwezigheid van warmte en liefde, het bewijs van geluk en verbondenheid, de pretlichtjes in hun ogen, de gloed van happiness, het goed zitten in je vel en dat aan de wereld durven laten zien, ongeacht de grootte van je neus of je BMI. Juicy-ness zoals de Amerikanen dat zo mooi kunnen zeggen. Ben je dan minder mooi als je eens een tijdje minder vrolijk of stralend bent? Tuurlijk niet, ook dat kan prachtig zijn. Net die kwetsbaarheid en die echtheid, die expressie van emotie ‚pur sang’ kan onweerstaanbaar mooi zijn!

Ik wil deze blog dan ook opdragen aan al deze „echte mensen” en eindigen met de legendarische woorden op de muur van …jawel mijn toilet : „be your own kind of beautiful”.

Manuella Moskala

nicole

Een gedachte over “Be your own kind of beautiful!

  1. Ishah schreef:

    Mooi verwoord en volledig waar! Wij willen hier wel meer van dat… 😘❤️

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: