Als je ff zonder bloginspiratie zit, en t druk hebt met andere dingen, komt zo’n coachend schoonzusje goed van pas ;D
Lees maar mee:

” Geen paniek mensen, Joyce is nog altijd “levend en wel” en ze heeft de detoxweek met heel veel schwung overleefd. Meer daarover in een volgende blog …
Maar hier alvast een tussentijds verslagje van de coach. Ik wou mezelf de ambitieuze uitdaging geven om mijn schoonzusje te coachen want om een nuchtere, soms tikkeltje eigenwijze recht-voor de raap Nederlandse te coachen moet je sterk in je (sport)schoenen staan. Ideaal oefenterrein dus voor mij als coach! Maar niets is minder waar gebleken. Joyce coachen is geen uitdaging, Joyce bijhouden is de uitdaging! Ze is één en al gedrevenheid en ze blijft me verrassen door haar extreme motivatie. Ze gaat er 100% voor. Ze blijkt daarnaast ook nog een goede inspirator te zijn en heeft zelfs haar schoonvader (mijn pa dus) zover gekregen dat hij tijdens zijn vakantie een hartslagmeter ging kopen om mee met haar te kunnen fitwalken. En geloof me, dat is een prestatie. Bovendien heeft ze intussen haar eigen fitwalkgroepje opgericht. Dus als er nog meer gegadigden zijn om mee te doen! Bel joyce, er is nog plek☺
En hoewel ze absoluut geen saunafan is, was ze toch kandidaat voor een sauna-avondje. “Grenzen verleggen” heet dat. Met badpak weliswaar want het moest van haar “zedig “ blijven. In een sauna met houtkachel kun je de temperatuur niet helemaal perfect regelen en ik moet zeggen het was warm, ECHT warm, HEET zelfs! Toen ik nog wat extra water op de stenen gooide en heftig met een handdoek begon te zwaaien had ik verwacht dat ze al gillend de sauna uit zou rennen. Ik zag de zweetdruppeltjes en afvalstoffen met bakken op de grond vallen maar Joyce bleef gewoon lekker zitten, zonder klagen, zonder zuchten, helemaal tot het einde, tot het zandlopertje netjes leeggelopen was.”Amazing” zou Astrid Bryan zeggen.
En dan de kneippse begietingen waarbij warm water wordt afgewisseld door een slang met ijskoud water . Goed om de bloedsomloop te stimuleren en afvalstoffen af te voeren maar toen ze dat bij mij deed, hebben de buren het geweten, ik gil, tier, trappel en schreeuw er mijn longen uit. Echt brrrrrr, maar Joyce geeft geen kik. IJSKOUD water en geen kik? Ik stond perplex.
Na de sauna stelt ze dan ook nog doodleuk voor om onze buikspieroefeningen te doen op het gras. BUIKSPIEROEFENINGEN? Ik hoopte dat ze een grapje maakte want na een saunagang wil ik languit op een relaxbed liggen en is de ‘single leg stretch’ wel het allerlaatste wat spontaan in mij opkomt, maar kun je als coach iemand zijn enthousiasme temperen? Nee, dat kan dus niet, dus er zat niets anders op dan gewoon mee met haar buikspieroefeningen te doen op een koud nat gras zonder matje met een hele familie muggen als gezelschap.
Ik geloof in ‘WALK YOUR TALK’ als coach. Ik wil absoluut solidair zijn en bovendien kan mijn lichaam ook wel wat buikspieroefeningen gebruiken. Dus doe ik die oefeningen nu ook trouw 2 x per dag. Op een zacht matje weliswaar en met een aangepast muziekje en zonder muggen. Maar ik moet toegeven dat er af en toe alsnog een pfffff- geluid tussen mijn lippen ontsnapt en dat ik me tijdens de work-out, van ja welgeteld 4 lange minuten, toch minstens één keer afvraag:” waarom doe ik dit eigenlijk?” Joyce niet, die doet gewoon haar oefeningen, geen zucht, geen kreun, geen vragen! Gewoon DOEN!!
Onze gezamelijke fitwalk duurt ongeveer een uur en als we dan terug aankomen op de parking en als er op onze horloges 57 minuten staat dan is dat voor mij een uur. Niet voor Joyce, dan gaat ze nog drie minuten rond de parking huppelen en dan roept ze heel streng naar mij : “komaan nog drie minuten” en dan ben ik al lang aan het stretchen en klaar om op het bankje neer te ploffen en te genieten van de geur van het bos en vanop dat bankje kijk ik naar een druk huppelende Joyce en dan komt er een brede glimlach op mijn gezicht en denk ik stiekem bij mezelf: WIE COACHT NU EIGENLIJK WIE??

Zin om met ons mee te doen? Neem een kijkje op onderstaand you tube filmpje . Het duurt echt maar 4 minuten , 4:32 om precies te zijn en het is heeeeeel effectief! Elke dag 2 x 4 minuten moet wel lukken, toch? En zuchten tijdens de work-out mag en als je je net als ik afvraagt waarom je dit in godsnaam doet?? Dan is het antwoord omdat je over een maand een strakke platte buik wil hebben en een sterke rug!! Heel veel succes !!

IMG_8319.JPG

4 minutes a day keep the fat rolls away!
http://youtu.be/Hu2vPdLiJBA

Was getekend
‘Test Dummy’ & ‘Coach’
Joyce voor de vrienden

10405238_10206234365431896_4754163745379979424_nnicole

2 gedachtes over “Tussentijds verslagje van de coach

  1. bartha schreef:

    dat klinkt allemaal wel heel dapper typisch hollands

    Like

  2. Lieve Plasch schreef:

    Ben eens gaan kijken naar het filmpje. Vier minuten lijkt te doen! Ik start vandaag. Wie doet er nog mee?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: